Hogyan válasszunk pipát?

Hogyan válasszunk pipát?

 

Íme néhány hasznos tanács, hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb pipát.

 

Nagyon sokféle pipa létezik a színét, a formáját, a szár anyagát tekintve, mindegyik pipának megvannak a sajátságos jellemzői. A legelőnyösebb modell megtalálásához számos választási lehetőség áll rendelkezésünkre. Mielőtt legújabb pipáját kiválasztaná, olvassa el leírásunkat, ahol megtalálja az Ön által megfogalmazott legfontosabb kérdésekre a választ.

 

Milyen hosszúságú legyen a pipa szára?

Mint ahogy a fenti ábra is mutatja, a füst egy többé-kevésbé hosszú száron keresztül kerül a kazánból a szájba. Így a női pipák gyakran nagyon vékony, hosszú pipák nagyon hosszú szárral. Mindez fordítva is igaz, vagyis léteznek rövid szárú modellek is.

 

Mi a különbség egy hosszú szárú pipa és egy rövidebb szárú pipa között? A füst, amikor a szárba kerül mindig lehűl. Tehát egy rövidebb szárú pipa esetében melegebb lesz. Ha valaki még csak most kezd el pipázni, akkor mindenképpen célszerűbb egy közepesen hosszú szárú pipát választania, ami kellemes hőmérsékletű füstöt ad.

 

A pipa formája: hajlított vagy egyenes?

 Sokféle formájú pipa létezik. A kezdő pipások gyakran kérdezik, hogy mi a különbség egy egyenes szárú pipa és egy hajlított szárú pipa között? Minden pipázónak megvannak a saját preferenciái, általában saját, bevált tapasztalatok alapján vagy a pipa esztétikumát figyelembe véve választanak új pipát. Azonban, nagyon fontos megismerni mindkét pipa esetében az előnyöket és a hátrányokat. Íme egy kis táblázat, amely segítséget nyújt ebben:

 

-

+

   Hajlított pipa

   - Nehezebb szívni a pipát

   - Bizonyos dohányok esetében könnyebben alakulhat ki nedvesség a szárban

   - Könnyebb szájban tartani

   - Nem szükséges szorosan a fogak közé szorítani, hogy megtartsuk a pipát szájban

   - Kényelmesen le lehet tenni

   Egyenes pipa

   - Nehéz a szájban, valójában a pipa összes súlya a fogakra nehezedik.

   - Könnyebb szívni a pipát

   - Könnyebb tisztítás pipatisztítóval

   - Nem fordul elő (ha igen, akkor is kevés) nedvesség a szárban

   - Otthoni használatra kényelmes

 

Ha az arany középutat keresi, azt tanácsoljuk, hogy szavazzon egy könnyedén hajlított szárú pipára.

 

A szárak készítéséhez használt anyagok: akril, cumberland vagy ebonit ?

 A pipák szárát hagyományosan ebonitból készítik, amely anyag nem más, mint egy magas kéntartamú gumi. Az ebonit fekete színű, de az a hátránya, hogy jó néhány használat után elkopik és idővel besárgul.

Néha találkozhatunk gesztenyebarna és fekete csíkos cumberland szárral, amely színesebb, mint az ebonit, de még ritkábban használatos. Ez az anyag összetételében nagyon hasonlít az ebonithoz és ugyanazokkal a jellemzőkkel bír.

 

A mai gyártók inkább az akrilt használják, mert ez egy nagyon ellenálló anyag és nem fakul ki. Az egyetlen hátránya, hogy egy nagyon kemény anyagról van szó és ez sokszor kellemetlen a pipázók számára.

 

Ha esetlegesen két modellt összehasonlítunk, akkor jelentős árkülönbséget tapasztalhatunk,ha például a szárat az egyik vagy a másik anyagból készítették (az ebonit olcsóbb, mint az akril) és ugyanez igaz a bruyere minőségére is, nagyban befolyásolja a pipa árát.

 Kidolgozás

Napjainkban nagyon sokféle, változatos és élénk színű hagyományos bruyere pipákkal találkozhatunk. Valójában, néhány éve, a gyártók fára használatos lakkokat kezdtek el használni, valamint felfedeztek olyan új eljárásokat, amelyek lehetővé teszik a bruyere színezését a lézer eljárásnak köszönhetően.

Ezek az eljárások, természetesen nem változtatják meg a fa tulajdonságait és a pipa színei is épek maradnak a teljes használat során.

Nem maradt más hátra, mint hogy Ön is kiválassza új pipáját, ne habozzon, még ma rendelje meg a legújabb CHACOM pipáját!