Újdonságok

A pipázás úriemberré tesz? Mit gondolunk erről 2019-ben?
2019.02.26 15:36

A pipázás úriemberré tesz? Mit gondolunk erről 2019-ben?

 

Azt mondják, hogy a pipázás nem más, mint művészet. Ízlelni kell. De mivel mindez káros az egészségre, mitől is sikkesebb, mint egy cigaretta?

A pipázás egy szent rituáléhoz hasonlít, amely általában valamilyen ceremóniához kötődik, mint például, esküvő, temetés, hivatalos találkozások… Ez egyfajta pihenés is vagy egy szellemi tevékenységben való részvételhez kötődik, mint az olvasás vagy az írás. Amikor a lázadó fiatalok sodorták a cigit, a hírességek szivaroztak, akkor az úriemberek elővették a pipájukat.  A pipáról, híres személyek jutnak eszünkbe, mint például Sherlock Holmes és az ő szerzője Arthur Conan Doyle, Tolkien, Hemingway és még sokan mások.

Még ma is, a pipa sokkal stílusosabb, mint a cigaretta, mindegy, hogy klasszikus vagy elektromos.

De miért is van az, hogy ez a tárgy ennyire kapcsolódik az eleganciához?

 

Egy pipa mindenekelőtt egy szép tárgy

A pipaszívás művészete régen nagyon felkapott volt, ma már egyre ritkább, hogy az emberek pipáznak. Egy kicsit félelmet keltő, megkövetel egy bizonyos jártasságot, egy kevés tapasztalatot.

Pedig ez egyáltalán nem ciki, sőt, épp ellenkezőleg: a pipa újra divatban van, a jampecok, a fiatalok vagy a kevésbé fiatalok körében is. Röviden, egy elegáns férfi 2019-ben szereti a pipát!

Ahogyan egy pipás előveszi egy szép tokból vagy dobozból a pipáját, már rögtön mutatja a különbséget, egy szép zsák mindig sokkal ízlésesebb, mint egy csomag cigaretta.

A pipa önmagában egy szép tárgy, majdnem egy divat kiegészítő. Még egyszerűbben kifejezve, vonzza a tekinteteket. 10-300 euroig (vagy több) választhat pipát bruyere-ből, tajtékból vagy akár kukoricacsutkából is. Egyenes vagy hajlított, lehet piros, fekete vagy kék színű… attól függően, hogy milyen színű az aznapi ruha viselete.

A pipázás mindenekelőtt egy igazi művészet…

Először is a pipa megtömése igényel egy bizonyos szakértelmet. Ahhoz, hogy valakiből igazi úriember váljon, bizony gyakorolni kell, egy kicsit elbújva a tekintetek elől, Uraim!

Ezután következik a pipa meggyújtásának és szívásának pillanata. Csak abban az esetben tartjuk a pipát szájban, ha a kezeink foglaltak lennének. Nincs annál elegánsabb mozdulat, mint  amikor a tenyerünkben pihentetjük a pipa fejét. Szánjunk időt a pipázásra, élvezettel szívjuk, egy pipát úgy ízleljünk, mintha egy jó bort innánk. A sokféle dohányból, amely rendelkezésünkre áll, mindenki megtalálja a kedvére valót. A pipadohányok nagy előnye, hogy kellemes illatúak (még hidegen is) szemben a cigarettával, amely erősen kellemetlen szagot hagy maga után.

Uraim, elő a pipákkal!

www.masculin.com (2019.02.13.)

Vissza