Újdonságok

Új időszak kezdődött a CHACOM történetében!
2016.01.14

A MEGÚJULT CHACOM GYÁR

 

2016. január 4-én egy új időszak kezdődött a Chacom történetében, a gyáruk teljesen megújult és új helyre is költözött, pontosan Saint-Claude város felé, egy olyan városrészbe, amelyet úgy is neveznek, hogy L’Essard. Itt olvashatják Antoine GRENARD, a Chapuis-Comoy ügyvezető igazgatójával készült beszélgetést.

 

Mióta működik a Chacom ház a Rue des Étapes utca épületeiben, Saint- Claude-ban?

 

A gyár 1906 óta található meg a Rue des Étapes utcában, de mellette mindig is volt egy másik gyárunk a Rue de la Poyat utcában.

Kerültek elő rég nem látott kincsek a költözködés során? 


Igen, találtam dolgokat. Apámmal (Yves Grenard) gyakran emlegettünk régen használatos szerszámokat. Nos, megtaláltam egy olyan gravírozó gépet, amelyet régebben arra használtunk, hogy az évpipákra kerülő kis plaketteket gravíroztuk vele. Elképzelhető, hogy újra használni fogjuk.

 

Az új helyre költözés milyen pozitív változásokat hoz majd a cégük életébe?

 

Főként praktikus változásokról van szó, egyrészt beépítésre került egy új, sokkal hatékonyabb elszívó berendezés, mivel már nem feleltünk meg az elvárásoknak. Másrészt, az új épületünk földszintes, ez mindenképpen pozitív, mert a régi helyünkön 4-5 emeleten dolgoztunk egyszerre. És ami még számunkra nagyon lenyűgöző, hogy az egész város a szemünk előtt hever. 

 

Milyen változások várhatók a közönség és az ügyfelek számára?

 

Ami az ügyfeleinket érinti, nem lesz változás sem a termékeinket, sem pedig a gyártási folyamatokat illetően. Sokkal inkább a Chacom pipa imázsa változik majd. Magunk mögött hagyunk egy olyan helyet, ahol szinte észrevétlenek voltunk. Itt, lesz egy nagyon szép vitrin, ahová kihelyezzük a Chacom, illetve a két másik ( Ropp és Jeantet), szintén általunk gyártott pipáinkat. Új ötletünk továbbá az, hogy megmutassuk a pipakészítés mesterségét az erre érdeklődőknek. Egy olyan műhelyt szeretnénk létrehozni, amely egyben gyár és butik is, ahol a piparajongók megismerhetik a történetünket és elmélyülhetnek a pipagyártás különböző folyamataiban.  

 

Az üzlet már működőképes?


Még nem teljesen, de reméljük, hogy január végére minden a helyére kerül. A költözködés egy nagyon nehéz folyamat és a célunk az volt, hogy a gyártás már január 4-én beinduljon.

 

Mi lesz a sorsa a gyönyörű bruyere tömböket szárító épületnek, ami a régi gyár felett helyezkedik el?

 

Jelenleg marad ott, ahol van. További célunk, hogy vagy egy ehhez hasonló újat csinálunk vagy pedig a régit bontjuk le és újra felállítjuk az új gyár mellett, hogy a látogatóink megtekinthessék. Mindezt azért tesszük, hogy megmutassuk a közönségnek, hogyan készül el egy pipa az elejétől a végéig.

Vissza