Kategóriák
Friss Cikkek Az oldalon

A facebook oldalán is megtalál minket

Chacom pipagyár látogatás

Elérhetőség

Tel.: +36 20 429-4498, Fax: +36 46 505-404, info@pipamester.hu

Márkáink

Kiemelt ajánlatunk

Egy gyökérből születik a pipa

TOP termékek
Látogató számláló
0
0
4
7
2
5
9

Chacom pipák

A CHACOM PIPA

A Chacom gyár Saint-Claude régi pipás városrészéből új helyre költözött, Villard-Saint-Sauveur-be.

Egy nagy, modern építészeti stílusú épületben kapott helyett, amely a város kijáratánál helyezkedik el.

Az itt dolgozó ügyes pipakészítő mesterek álmodják meg a pipákat, amelyek lehetnek teljesen klasszikusak, de akár nagyon különlegesek is.

Ez a gyár több kisebb egységből áll, minden egyes munkafolyamatnak külön kis műhelye van, ahol a hagyományos ősi munkafolyamatok nagy része még a mai napig kézzel történik.

A szervezett gyárlátogatások lehetővé teszik, hogy a pipakészítés különböző állomásait nyomon kövessék a látogatók, a kezdetektől a végéig vagyis azt, hogy egy elképzelés hogyan valósul meg és az elkészült pipa hogyan indul majd az útjára.

Ez a világszerte híres családi vállalkozás az idő múlásával is mindig tudta közvetíteni   a tudást, a szakértelmet és a professzionalizmust az ügyfelei felé.

Antoine GRENARD és egész csapata fogadja a látogatókat a kiállító teremben, amely tulajdonképpen egy hiteles, kijelzőkkel felszerelt múzeum, ahol bemutatják a pipagyártás különböző állomásait, a vitrinek illusztrálják a pipakészítő mesterek munkáját ezekben a műhelyekben.

Természetesen található itt egy szuvenír bolt is, ahol a látogatók megtalálják a pipázással kapcsolatos legfontosabb kellékeket és a Chacom pipákat is nagy választékban.

A fogadtatás nagyon barátságos és a kapott információk segítenek jobban megérteni ennek a művészi kézműves munkának az értékeit.

A Chacom pipák nagyon keresettek az egész világon.

 

 

A mediterrán világban a pipakészítés bölcsője a franciaországi Saint- Claude-ban van, itt készítik a híres CHACOM pipákat.

A CHACOM, a pipakészítésről és azok forgalmazásáról híres. Hagyományos gyártási folyamatokat garantál.

A CHACOM a legnagyobb francia márka, fő hitvallása: Hagyomány, Alkotás és Innováció.

A pipakészítés során leginkább a divatosságra és esztétikumra helyezik a hangsúlyt, így gyönyörű esztétikumú, egyedi darabokat bocsátanak ki a pipabarátok legnagyobb örömére. Egy CHACOM pipa nem csak kellék, de igazi műtárgy is, ami szépségével lenyűgöz.

 

Története

 

1825: Jóval a bruyere felfedezése előtt, a COMOY család a Saint-Claude közelében található Avignon-ban, gyökérpipákat faragott Napoléon katonáinak.

1850: Henry COMOY születése, aki a márka megalapítója.

1856: Felfedezik a bruyere-t és rájönnek arra a speciális eljárási folyamatra, amelyet a pipakészítésnél felhasználnak. Ekkor lesz Saint-Claude a pipakészítés bölcsője. Sehol máshol nem készítenek még a világon bruyere pipát.

A COMOY Ház lesz a Saint-Claude pipák első készítője.

1870: Henry COMOY, Svájcban raboskodik, találkozik CHAPUIS unokatestvéreivel és ekkor születik meg az egyesülés ötlete.

1879:  Henry COMOY néhány technikussal kivándorol Londonba a Saint-Claude-i gyárából és felépíti az első angol pipagyárat, H.COMOY&C.Ltd. Az alapanyagot Saint-Claude-ból szállítják.

1922: Az első világháború után a COMOY és CHAPUIS egyesülés egyre hatékonyabban működik és innen kezdve CHAPUIS-COMOY&Cie néven működnek tovább.

1924: Henry COMOY halála után, fiai, Paul és Adrien, illetve azok unokatestvérei, Emile és Louis CHAPUIS veszik át a Saint-Claude-i és a londoni gyárak irányítását.

1928: London már egyedül is elbír a pipák gyártásával és hogy a Saint-Claude-i gyárat is fejlesszék, a tulajdonosok nevének első három betűjének összeolvadásából létrejön a CHACOM márka. 1939-ig a CHACOM márkát csak Franciaországban, Belgiumban és Svájcban ismerik, hogy ne jelentsen konkurenciát a COMOY pipáknak, amelyeknek ugyanolyan minőségi és formai kritériumai vannak.

1932: Súlyos gazdasági válság Saint-Claude-ban. Ebből a helyzetből csak úgy tudnak kilábalni, hogy a CHAPUIS-COMOY&Cie össze olvad a LA BRUYERE céggel, amelynek fel is veszi a nevét. Ez a legnagyobb pipagyártó vállalat a világon, mely ekkor 450 munkást foglalkoztat. Az alapanyagokat vagonokkal szállítják a szárítás helyéről a gyártási helyre.

1945: A második világháború után a CHACOM teljes kereskedelmi szabadsággal rendelkezik és megkezdi a pipák külföldi forgalmazását.

1946: A CHACOM az első számú pipamárka a francia és a belga piacokon.

1947-48: A CHACOM az első francia pipamárka a Skandináv országokban, Németországban, majd Amerikában.

1965: A CHACOM az első francia pipamárka Japánban.

Később Oroszországban és a Keleti országokban is megjelenik a CHACOM márka.

2002-ben betörnek a kínai piacra is, jelenleg 58 országba exportálják a CHACOM pipákat.

 

2019: A Pipe Chacom újból megszerezte az EPV ( Élő Örökség Cég ) védjegyét a következő 5 évre.

A francia Állam által adományozott védjegy a ritka, híres és ősi szakértelmek kiválóságát jutalmazza az ipar és a kézművesipar területén. Jelenleg 1500 cég rendelkezik vele.

Gratulálunk Antoine Guillaume Grenard!

Örülünk, hogy Magyarországon ilyen kiváló minőségű terméket forgalmazhatunk! Félicitation Antoine Guillaume Grenard ! Nous sommes tres fiers et contents de vendre des pipes CHACOM en Hongrie.

 

Webáruház készítés